Обучение

 

Изисквания

Учебните планове и програми на Арт Колеж са съгласувани с изискванията на Министерството на Образованието, Министерството на културата и Европейския съюз. Според експертна оценка на РИО София обучението при нас е на високо професионално ниво.
 

                                      
 

Програма

В Арт Колеж обучението е комплексно - освен избраната професия се изучават всички основни предмети от сферата на екранните изкуства. Това е предпоставка за широка професионална култура и успешна работа в екип.

Третият семестър е предназначен за специализация, като през този период се провежда производствен стаж в професионални студиа и се изготвя дипломна работа, оценявана от държавна комисия.

За повече информация относно дипломната работа вижте секция "Дипломиране".
 

 
 

Теория и практика

Организацията на учебния процес цели оптимално съчетание между теория и практика.

Освен редовните лекции по теория, се прожектират и анализират филми, посещават се професионални студиа и телевизии, и се провеждат срещи с гост-преподаватели.
За заинтересованите Арт Колеж разполага с библиотека, която е на разположение в указаното работно време - "Библиотека на Арт Колеж".

14.00 ч. до 17.00 ч. всеки ден.
14.00 ч. до 17.00 ч. всеки ден.


Практическата подготовка се състои в реализацията на творчески задачи и провеждането на практически семинари. В зависимост от избраната специалност колежаните участват в създаването на множество късометражни филм, телевизионни предавания, анимационни миниатюри и фотографски теми. Производственият стаж, от друга страна, е добра възможност за среща с потенциални работодатели и натрупване на професионален опит.


Дисциплина

В Арт Колеж се държи на дисциплината и усърдието. Това са качества от изключително значение не само за изграждането на успешна кариера, а и за воденето на пълноценен живот. Навременното присъствие на всички занятия строго се препоръчва поради практическия характер на обучението при нас.

За непредадени творчески задачи в срок или неявяване на изпит без основателна причина, подлежи такса за насрочване на нова изпитна дата. 

Мнения на бивши наши възпитаници за престоя им в Арт Колеж можете да видите в раздел "Колежаните за колежа".

 

Изучавани предмети

Специалност КИНО и ТВ
Продуценство, ТВ мениджмънт и екранна реклама, История и теория на киното, История на изкуството, Филмова и ТВ сценаристика, Филмова и ТВ режисура, Филмов и ТВ монтаж, Компютърен монтаж, ТВ техника и безопасни условия на труд, Професионален английски език, Филмово операторство, ТВ операторство, Творчество в професията - упражнение с преподавател, Аудиокомпютърен монтаж, Тоноператорство постпродукция, Музикално оформление, Тоноператорство на терен, Режисура на пулт, Анализ на филм, Производствен стаж, Създаване и реализация на творчески задачи, Създаване и реализация на дипломен проект;

Специалност Фотография
Фоторепортерство, Теория и история на фотографията, Фотографски технологии и апаратура, Студийна фотография, Фотошоп, Обща фотография - практика, Филмова режисура, Филмово операторство, ТВ техника и безопасни условия на труд, Професионален английски език, Творчество в професията - упражнение с преподавател, История и теория на киното, Филмова и ТВ сценаристика, Продуценство, ТВ мениджмънт и екранна реклама, Анализ на филм и изложба, Производствен стаж, Създаване и реализация на творчески задачи, Създаване и реализация на дипломен проект;

Специалност Анимация
Компютърна анимация, Графичен дизайн и тримерна графика, Фотошоп, Въведение в анимацията, Рисуване и анимация, Филмова и анимационна режисура, Технология на анимационния филм, Анимационни техники, Компютърен монтаж, Филмов монтаж, Творчество в професията - упражнение с преподавател, ТВ техника и безопасни условия на труд, Професионален английски език, История и теория на киното, Филмова и ТВ сценаристика, Продуценство, ТВ мениджмънт и екранна реклама, Анализ на филм, Производствен стаж, Създаване и реализация на творчески задачи, Създаване и реализация на дипломен проект;


Нов Български Университет

Посредством сключен договор учебните ни програми са съгласувани с тези на Нов Български Университет, което позволява на завършилите колежани ДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ с успех най-малко 4.50 и 35 точки от ТОП да продължат образованието си направо във ІІ-ри курс на НБУ за получаване на висше образование по професиите: Режисура, Режисура на пулт, Операторство, Тоноператорство, Монтаж, Фоторепортерство, Приложна фотография, Класическа анимация, Компютърна анимация.

Повече информация относно договорът ни с Нов Български Университет можете да намерите в раздел "Информация за НБУ".


 
 
Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства

Не успяхме да сформираме курс за учебната 2022/23, следователно обявяваме нулева година. Ще продължим да усъвършенстваме учебната програма и формата на обучение до възраждането на Арт Колеж!

Потърсете ни и...

 

Във Facebook
www.facebook.com/artcollegesofia

В YouTube
www.youtube.com/artcollegebg

И не забравяйте да ни харесате!

 
Работно време и консултации

 

Период Май - Септември

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.

Почивни дни: Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя

Период Октомври - Юни

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.
Събота и Неделя от 9.30 до 15.30 часа.
Почивни дни: Вторник и Четвъртък

По всяко време може да се обаждате на телефони 0889801000 и 0879660886.

От Май месец в работно време можете да заповядате на "отворени врати" и индивидуална консултация с Директора на Арт Колеж - Слав Едрев, след предварително обаждане  по телефона. Кандидатите ще могат да се запознаят с условията за обучение и спецификата на професиите. 

Основател Директор - Слав Едрев
Основател Директор - Слав Едрев

Ще ни намерите в

YouTube Facebook

WebDesignBG

Арт Колеж
Частен професионален колеж по екранни изкуства.

Всички права запазени       

Арт Колеж