Дипломиране

 
Дипломиране

Държавните изпити за придобиване на четвърта степен на професионална квалификация са по теория и практика. Теоретичният изпит е по национална изпитна програма, утвърдена от министъра на образованието, младежта и науката и се провежда в писмена форма по предварително раздаден конспект. Изпитът по практика се осъществява с изготвяне на Дипломен проект и реализация на Дипломна работа /индивидуално или в екип/ по изучаваната професия.

За специалността КИНО и ТВ – колежаните създават индивидуално или в творчески екип ТВ предаване, документален или игрален филм от 12 до 15 мин. (допускат се изключения, според тематиката на филма).

За специалността АНИМАЦИЯ /класическа или компютърна/ - анимационен филм от 3 до 5 мин.

За специалността ФОТОГРАФИЯ – поредица от 25 монохромни и/ или цветни снимки с изложбено предназначение, с размер 30х40 (40x40) или 40х70 см, със задължителни раздели фоторепортаж, портрет, пейзаж, архитектура, реклама, предметна фотография, натюрморт, снимка на произведение на изкуството.

При завършване на втора професия, колежанинът създава отделен Дипломен проект и реализира втора Дипломна работа с втори екип. Възможно е двете Дипломни работи да бъдат в един филм. Аниматорите и Фотографите работят индивидуално.

 

Дипломният проект и Дипломната работа се защитават публично пред Държавна изпитна комисия за външно оценяване. В изпитната комисия участват представители от Министерството на образованието, младежта и науката, Съюза на българските филмови дейци, представители на висши учебни заведения по изкуствата, представители на работодателите от водещи електронни медии и други специалисти. Всяка година след оценяване на Дипломните работи от Държавната изпитна комисия, се избират и награждават най-добрите колежани по отделните професии.

 


 
 
Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства

Не успяхме да сформираме курс за учебната 2022/23, следователно обявяваме нулева година. Ще продължим да усъвършенстваме учебната програма и формата на обучение до възраждането на Арт Колеж!

Потърсете ни и...

 

Във Facebook
www.facebook.com/artcollegesofia

В YouTube
www.youtube.com/artcollegebg

И не забравяйте да ни харесате!

 
Работно време и консултации

 

Период Май - Септември

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.

Почивни дни: Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя

Период Октомври - Юни

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.
Събота и Неделя от 9.30 до 15.30 часа.
Почивни дни: Вторник и Четвъртък

По всяко време може да се обаждате на телефони 0889801000 и 0879660886.

От Май месец в работно време можете да заповядате на "отворени врати" и индивидуална консултация с Директора на Арт Колеж - Слав Едрев, след предварително обаждане  по телефона. Кандидатите ще могат да се запознаят с условията за обучение и спецификата на професиите. 

Основател Директор - Слав Едрев
Основател Директор - Слав Едрев

Ще ни намерите в

YouTube Facebook

WebDesignBG

Арт Колеж
Частен професионален колеж по екранни изкуства.

Всички права запазени       

Арт Колеж