Международен успех на наш преподавател !

 
Успех на български режисьор в Канада
 
Сред добрите новини за България е успеха на българския кинорежисьор Аспарух Николов, чиято пиеса “UNSHARED” („Несподелено“), в конкуренция с автори от целия свят, бе отличена на международния конкурс за драматургия на канадската организация ITC. Аспарух Николов е известен с пълнометражните си филми „Рокада“, „Сънища – Game over“, „Забранена любов“ и др., както и с постановките си „Троянската война няма да се състои“ от Жан Жироду, „Малки трагедии“ на Пушкин, „Старчето и стрелата“ на Н. Русев, на пиеси от Константин Илиев, драматизации, свои творби. Защитил е докторска дисертация, пише сценарии и белетристика, преподава в НАТФИЗ, Арт колеж по екранни изкуства, ЮЗУ.
 
Интервю с Тодор Мадолев:
 
Как си се решил да участваш в този международен конкурс, имаш ли опит с други конкурси на английски език?
Аспарух Николов: Опит имам и решителност не ми липсва - докато искам да правя, ще правя и се надявам хората да се радват на направеното. Искам да успея да им го представя и като спектакъл, като филм, да се издаде на книга. Текстът, като ръкопис, е само началото на правенето - една от формите му.
 
Какво мислиш за самочувствието на българските автори?   
А.Н.: Самочувствието е състояние на духа и всеки сам си го предизвиква, въпреки другите. У нас другите са не "ад", а липсата на алтернатива – не "рай", "чистилище" поне, та да го има катарзиса, който генерира самочувствие.
 
След като ползваш английски свободно, запознат ли си с тенденциите в новата световна драматургия?
А.Н.: В налаганата постмодерна пустота едва ли може да се провиди тенденция, по-скоро се мержелеят отломки от клишета. Надявам се инстинктът да ни води към авангарда на класиката. Класиката е призната и остава класика, защото е чувствена, чувствителна, разчувстваща. И прави хората чувствителни. Всички се нуждаем от това, особено днес.
 
Защо пишеш?
А.Н.: Защото не могат да ме спрат. Може да има пречки – просто да не се осигури финансиране на спектакъла ми, за филма ми, издател за книгата ми. Но няма кой да ме спре да виждам героите си и събитията, и да ги напиша.
 
Д-р Аспарух Николов е дългогодишен преподавател по режисура в Арт Колеж. Пожелаваме му това да е само началото на нещо много хубаво !
 

 
 
Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства Арт Колеж - частен професионален колеж по екранни изкуства

Не успяхме да сформираме курс за учебната 2022/23, следователно обявяваме нулева година. Ще продължим да усъвършенстваме учебната програма и формата на обучение до възраждането на Арт Колеж!

Потърсете ни и...

 

Във Facebook
www.facebook.com/artcollegesofia

В YouTube
www.youtube.com/artcollegebg

И не забравяйте да ни харесате!

 
Работно време и консултации

 

Период Май - Септември

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.

Почивни дни: Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя

Период Октомври - Юни

Понеделник и Сряда от 9.30 до 13.30 часа.
Петък от 11.00 до 18.00 часа.
Събота и Неделя от 9.30 до 15.30 часа.
Почивни дни: Вторник и Четвъртък

По всяко време може да се обаждате на телефони 0889801000 и 0879660886.

От Май месец в работно време можете да заповядате на "отворени врати" и индивидуална консултация с Директора на Арт Колеж - Слав Едрев, след предварително обаждане  по телефона. Кандидатите ще могат да се запознаят с условията за обучение и спецификата на професиите. 

Основател Директор - Слав Едрев
Основател Директор - Слав Едрев

Ще ни намерите в

YouTube Facebook

WebDesignBG

Арт Колеж
Частен професионален колеж по екранни изкуства.

Всички права запазени       

Арт Колеж